تهران- خبرگزاري كار ايران
اگر مسوولان و مديران تئاتر نتوانند ، ظرف تاريخ تعيين شده از سوي خود مطالبات هنرمندان را پرداخت كنند ، عده اي از هنرمندان تئاتر ظرف چند روز آينده مقابل مجلس شوراي اسلامي تحصن مي كنند .
"هدايت هاشمي" ، نمايشنامه نويس و بازيگر تئاتر در گفت وگو با خبرنگار گروه هنر ايلنا ، با اعلام اين خبر افزود : جريانات تئاتر كشور طي اين چند هفته از قبيل موضوع قراردادهاي گيشهاي و همچنين عدم پرداخت مطالبات گروههاي تئاتري به شدت موجب آزردگي قشر زحمتكش و دلسوز فرهنگ شده است ؛ با اين حال مسوولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي وعدههايي مبني بر پرداخت بخشي از اين مطالبات ظرف چند روز آينده را به هنرمندان دادهاند كه اميدواريم اين امر به زودي محقق گردد.
اين بازيگر تئاتر در ادامه افزود : مساله اي كه طي اين چند ماهه در تئاتر كشور رخ داده است ، اين معنا و مفهوم را در بر دارد كه مساله پرداخت وجه و دستمزد به هيچ عنوان فاجعه نيست و عدم پرداخت آن بين همه اقشار هنرمندان تئاتر چه پيشكسوتان و چه جوانان وجود دارد.
وي با اظهار تاسف از اينكه در كشور تعريفي در وزارت كار و امور اجتماعي مبني بر شغل هنرمند و يا فرهنگي وجود ندارد ، گفت : متاسفانه هنرمند در ايران صاحب يك چارت شخصي نيست و اين باور ميان مسوولان وجود ندارد كه يك انساني كه توليد فرهنگ و هنر ميكند و تامين كننده خوراك فرهنگي يك مملكت است ، صاحب حقوق است!
هاشمي در ادامه تصريح كرد : در كشوري مانند فرانسه ، اشخاص هنرمند به خصوص آن هايي كه در تئاتر فعاليت ميكنند ، در جامعه خود آنچنان از شخصيت و رتبه بالايي برخوردارند كه هيچ فرد و يا مسوولي حق تخطي به حقوق آن ها را ندارد ، بهطوري كه جشنوارههاي معتبر تئاتري اين كشور كه آوازههاي جهاني دارد ، زماني به خاطر عدم پرداخت حقوق هنرمندان در ايام بيكاري آنان رو به تعطيلي گذاشت كه بعدها هنرمندان تئاتر فرانسه در اعتراض به اين مساله جشنواره را تحريم كردند و دستآخر مسوولان برگزاري آن را وادار كردند كه حق و حقوق آن ها به طور كامل پرداخت شود.
وي در بخشي ديگر از صحبتهاي خود افزود : امسال من در فيلم سينمايي "فرمان آرا " نقشي را بر عهده گرفتم كه از نظر مالي و پرداخت هزينههاي فعاليت من در فيلم به طور كامل همه مبالغ پرداخت شد و من توانستم ،بخشي از هزينه زندگي خود را با بازي در اين فيلم تامين كنم تا بتوانم به يمن دريافت اين مبلغ بيايم در تئاتر كه دغدغه اصلي من است ، بازي كنم ؛ آيا اين روش درست است؟ چرا بايد يك بازيگر تئاتر كه سال هاست در اين عرصه فعاليت مي كند ، در آمد خود را از بازي در سينما كسب كند ؛ متاسفانه بعضي از مديران محترم دولتي فرض كردهاند كه يك مشت آدم بيكار در تئاتر جمع شده اند كه هر بلايي را ميتوان بر سر آنها آورد .
بازيگر نمايش هايي چون "تيغ كهنه" و "مهاجران" تاكيد كرد : متاسفانه افرادي كه در راس امور اجرايي خانه تئاتر مشغول به فعاليت هستند ، دغدغه اصلي خود را در تئاتر نمي بينند و عدهاي از آن ها به خاطر مشغلهاي كه در سينما و يا جاهاي ديگر دارند ، نميتوانند آن چنان كه بايد در خدمت استيفاي حقوق هنرمندان تئاتر باشند .
advertisement@gooya.com |
|
هاشمي خاطر نشان كرد : من و همسرم كه هر دو از فعالان تئاتري هستيم ، چندين ميليون تومان از مركز هنرهاي نمايشي بابت فعاليت در تئاتر طلب داريم و واقعا اگر درآمد من از تدريس بازيگري نبود ، نمي دانستم كه هم اكنون بايد چگونه زندگي كنم ؛ البته اين چند ميليوني كه من و همسرم ( نگار عابدي ) از مركز طلب داريم در قبال كساني كه سالهاست در عرصه تئاتر فعاليت ميكنند و ارقام بسيار بالاتري را از مركز طلب دارند ، هيچ است .
وي تاكيد كرد : تنها راهي كه ممكن است در اين بين براي حل اين مشكل مطرح گردد ، اين است كه هنرمندان بيايند و با بيان مشكلات خود به طور گسترده و دسته جمعي از شغل خود استعفاء داده و به مسوولان نشان دهند كه چه بلايي سر فرهنگ آن ها آمده است ؛ زيرا اين نكات بايد بازتاب داده شود.
هاشمي ادامه داد : هيچ جامعه اي رو به جلو نمي تواند ، حركت كند مگر اين كه به شاخصه هاي فرهنگي خود اهميت بدهد ، غير اين راه هيچ راه ديگري نيست و راه نجات جامعه ايراني از تنگناهاي اقتصادي ، فرهنگي و اجتماعي فقط مواجه شدن با واقعيات اجتماع درون خود است ؛ واقعيتي كه ميتوان آن را با تئاتر نشان داد.