- ميتوانند آثار او را بازسازي كنند و براي نام و شهرتش ارزش قايل شوند
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: فرهنگ و ادب - ادبيات
بيژن ترقي معتقد است: در سير ترانهسرايي ايران، سهم بزرگي به اسماعيل نواب صفا اختصاص دارد.
اين شاعر و ترانهسراي پيشكسوت در گفتوگويي با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، عنوان كرد: همواره صفا را عنوان يك شخصيت بزرگ ادبي ميدانستم و اميدوارم بتوانند آنطور كه شايسته مقام اوست از او تجليل و كتابهايش را تجديد چاپ كنند.
او در ادامه يادآور شد: اي كاش تا هنرمندان در حيات هستند دستنوازشي بر سر آنها بكشند كه اينطور ناكام و متالم از دنيا نروند و خوب است كه آثارشان را بازسازي كنند. درباره نواب صفا هم ساليان دراز ميتوانند آثار او را بازسازي كنند و براي نام و شهرتش ارزش قايل شوند.
ترقي كه خود از پيشكسوتان حال حاضر ترانهسرايي ايران است، سپس متذكر شد: نواب صفا در كار ترانهسرايي بعد از رهي معيري و جلوتر از ما كار را شروع كرد و آثار نسبتا زيادي از او به جا مانده كه بعضي مشهور عام و خاص است.
او با بيان اينكه نواب صفا در زمينه ترانهسرايي شخصيت والايي داشت افزود: در ساير زمينههاي شعري هم آثار سهل و ممتنعي از او ميديدم كه زيبا هم بود، ولي در زمينه غزليات و كارهاي عاشقانه آثار زيادي از او نديدم.
ترقي درباره ترانهسرايي نواب صفا گفت: كارهاي ترانهسرايي او مانند رهي معيري عاشقانه سرايي بود و همان تركيباتي را كه در غزل به كار ميرفت در ترانههايش مورد استفاده قرار ميداد.
advertisement@gooya.com |
|
وي ادامه داد: البته بعد از كارهاي اوليه و در سير ترانهسرايي ايران كه مضامين سمبوليك هم وارد شد، نواب صفا هم تغييراتي در كارش داد و ترانههاي « موج» و «تك درخت» را به پيروي از اين سبك كارها ساخت.
بيژن ترقي در عين حال متذكر شد: «نواب صفا» در كار ترانه بسيار حاضرالذهن بود، ولي حضور ذهن او بيشتر روي همان تركيبهاي قبلي و مصطلح بود.
اسماعيل نواب صفا روز گذشته در سن 81 سالگي در تهران درگذشت.