خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس سياسي
رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام با انتقاد از مشاجرات سياسي سال 82 گفت: «اميدوارم در سال جديد شاهد اين نوع مشاجرات سياسي كه بعضي افراد احزاب به راه انداختند نباشيم و كساني كه به مجلس راه پيدا كردند اهداف توسعه و مبارزه با تورم و بيكاري را تحقق بخشند.»
advertisement@gooya.com |
|
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، حجتالاسلاموالمسلمين هاشمي رفسنجاني كه با عنوان “آثار جهاني انقلاب” در آخرين نماز جمعه سال 82 سخنراني ميكرد، گفت: «اولين اثر انقلاب كه نظر صاحبنظران را عوض كرد شكستن طلسم و تفكر نادرست عدم نياز به وجود دين در مديريت جوامع بود. برخي فكر ميكردند دين در مديريت جوامع جايي ندارد. يك اثر مهم انقلاب اسلامي، شكستن اين طلسم بود و انقلاب پيشتاز يك حركت مهم در تاريخ شد و ثابت كرد ميتوان امروز هم جوامع را با دين اداره كرد.»
وي ادامه داد: «موضعگيري مراكز ديني غير اسلامي هم پس از انقلاب متفاوت شد كه نمونه آخر آن، نامزد شدن روحانيون بودايي در سريلانكا بود كه تعجب همگان را برانگيخت.»
هاشمي رفسنجاني گفت: «انقلاب اسلامي نشان داد انسانهاي مومن به دين ميتوانند تاريخ را عوض كنند. در ايران بخشهاي سياسي راست و چپ و مليگرا نتوانستند جامعه را هدايت كنند، اما وقتي نيروي مذهبي وارد شد ثابت كرد كه ميتواند روي حركت جامعه تاثير بگذارد و رژيم تا دندان مسلح طاغوت را به زانو دربياورد و ملت را به نام دين، بر سرنوشت خود حاكم كند.»
هاشمي رفسنجاني گفت: «انقلاب ما ثابت كرد عصر دين هيچگاه سپري نميشود و انسانهاي معتهد بهتر از ديگران ميتوانند اداره جامعه را به عهده بگيرند.»
رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام اظهار داشت: «مساله سوم اين است كه انقلاب، طلسم شكستناپذيري ابرقدرتهاي استعماري جهان را شكست. مبارزات ملت ايران ثابت كرد آمريكا با همه قدرت، شكستپذير است.
انقلاب اسلامي ثابت كرد كه قدرتهاي جهاني در مقابل خواستههاي به حق ملتها شكستپذيرند.»
وي گفت: «چهارمين تاثير انقلاب اسلامي، شكستن تز منحوس و استعماري جدايي دين از سياست است. يك استدلال معتقدان اين نظريه اين است كه افكار اديان، قديمي و متناسب با زمان نزول اديان است. آنها اعتقاد دارند كه سياست به كارهاي ناقص آلوده است و دين بايد دامن خود را از اين آلودگيها پاك نگهدارد. اما امروز با پيروزي انقلاب كسي جرات نميكند چنين تز استعماري را مطرح كند.»
وي پنجمين اثر انقلاب اسلامي را حضور دين در عرصه علم دانست و افزود: «در محافل سياسي اين نظريه مطرح بود كه دين مربوط به عصر گذشته است و نميتواند در مدرنيزم حضور داشته باشد. پيروزي انقلاب باطل بودن اين نظريه را ثابت كرد.»
هاشمي رفسنجاني گفت: «امروز محافل سياسي خيلي خوب فهميدهاند كه دين و دانش قابل جمع است و اين مساله ره صدساله را در ايران 25 ساله پيموده است. امروز دانشگاههاي ما آنقدر از لحاظ كمي و كيفي ارتقاء پيدا كردهاند كه با 25 سال پش قابل مقايسه نيستند.»
به گزارش ايسنا، امام جمعه موقت تهران در خطبه دوم نمازجمعه امروز با اشاره به سالگرد ارتحال آيتالله كاشاني و مليشدن صنعت نفت، گفت: «در اين قضيه بيشتر نام دكتر مصدق جلوه ميكند، گرچه نقش جبهه ملي دكتر مصدق را نبايد كم بگيريم ولي اصل كار به آيتالله كاشاني مربوط بود كه فضاي جامعه را هدايت كرد. آنها
با جدا كردن آيتالله كاشاني، ضرر كردند.»
وي همچنين با تبريك سال نو به مردم ايران، خاطرنشان كرد كه اسلام براساس يك مبنا، با نوروز برخورد منطقي كرده است.
هاشمي رفسنجاني با اشاره به سالگرد تاسيس حوزه علميه قم، اظهار داشت: «نقش حوزه علميه قم در تقويت مباني ديني خيلي مهم است. جنايت شاه در مدرسه فيضيه نقطه شروع يك حركت جديد براي شروع مبارزات و نقطه عطف مهمي بود.»
امام جمعه موقت تهران به حادثه انفجار در نماز جمعه تهران در 24 اسفند 64 اشاره كرد و افزود: «اين مساله نشان داد كه آنها چقدر جنايتكار هستند. آنها نميتوانند دامنشان را از جنايات عليه انقلاب پاك كنند.»
وي تاكيد كرد: «آمريكا كه تروريستها را تقويت ميكند نميتواند پرچمدار مبارزه با تروريسم باشد. شكست آمريكا به دليل عدم اخلاص است.»
هاشمي رفسنجاني گفت: «جمهوري اسلامي مظلومترين قرباني جنايات شيميايي است كه از عمليات خيبر شروع شد و تا آخر جنگ ادامه يافت.»
وي تاكيد كرد: «به دليل جنايات صدام در جنگ عليه ما، ما بايد او را محاكمه كنيم. آمريكا داور خوبي براي محاكمه صدام نيست و اميدواريم دست انتقام الهي از همه عوامل اين فاجعه انتقام بگيرد كه تابه حال هم انتقام خوبي گرفته است.»
رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام تاكيد كرد: «سربازان آمريكايي در عراق زنداني نيستند، اما از زنداني بدترند.»
وي در ادامه با اشاره به روز جهاني آب و اهميت آن در زندگي مردم، گفت: «يكي از وظايف مهم دولت، مديريت آب است كه بايد از هدر رفتن و آلودگي آب جلوگيري كند. اين يك وظيفه ملي، اسلامي، انساني و دولتي است.»
هاشمي رفسنجاني همچنين مساله فلسطين و عراق را فاجعهاي خواند كه مسووليت آن به عهده استعمارگران آمريكايي است و افزود: «تا دنيا اين مساله را حل نكند، نه منطقه و نه هيچ كشوري ديگري آرامش نخواهد داشت.»
وي گفت: «بوش از سياست جنگ پيشگيرانه دفاع كرد، اما هيچ كس حرفهاي او را باور نميكند و حتي خود بوش هم از اين حرفهايي كه ميزند خجالت ميكشد.»
رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام تصريح كرد: «در ائتلاف براي صلح شكاف و اختلاف افتاده و آيا ميتوان وضعيتي را كه ناامني در آن موج ميزند صلح ناميد؟»
امام جمعه موقت تهران يادآور شد: «آمريكاييها با اشتباه خودشان در باتلاق افتادند. من يك سال پيش گفتم آمريكا در باتلاق ميافتد و امروز هم خودشان اعتراف ميكنند در باتلاق افتادند.»
رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام در ادامهي سخنانش، با انتقاد از مشاجرات سياسي سال 82، گفت: «اميدوارم در سال جديد شاهد اين نوع مشاجرات سياسي كه بعضي افراد احزاب به راه انداختند نباشيم و كساني كه به مجلس راه پيدا كردند اهداف توسعه و مبارزه با تورم و بيكاري را تحقق بخشند.»
وي افزود: «با برنامه چشمانداز 20 ساله و با برنامه چهارم و منابع و نيروهاي انساني فراوان، ميتوانيم گامهاي بلندي برداريم و فهرستي طولاني از خدمات توسعهاي به مردم ارائه دهيم.»
پيش از سخنان رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام، حجتالاسلام طباطبائي در سخناني گفت: «انتخابات نشان داد كه مردم ما بيدار و هوشيار هستند و به محض اينكه دستوري از رهبري صادر شود، جان ميسپارند و درصدد خدمت هستند.»
وي ادامه داد: «بوش درصدد است با تهديد ايران، براي خود راي جمع كند ولي او هم بايد بداند همانگونه كه روساي جمهور گذشته آمريكا از مردم تودهني خوردند، او هم تودهني خواهد خورد.»